Architectuur

Koningslaan 35 is vlak voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd. Oorspronkelijk waren dit drie geschakelde herenhuizen, als een eenheid gebouwd in 1913. De bouwstijl is het zogenaamde traditionalisme, waarbij de architecten Gerrit Jan Rutgers en Jacques Roosing jr. teruggrepen op oudere bouwstijlen, als tegenhanger van het modernisme van de Nieuwe Zakelijkheid. 

'Het belangrijkste uitgangspunt van dit ontwerp was het ensemble van drie herenhuizen in aanzicht te herstellen, te ontdoen van zijn gesloten karakter en weer aan te laten sluiten op zijn directe omgeving middels het herstellen van de oorspronkelijke entrees.'

Bart Kwant

Rappange & Partners Architecten

Voor de transformatie ontwierpen de architecten van het Amsterdamse bureau Rappange een nieuwe dakvorm. Het nieuwe dak herstelt de verhoudingen van het gebouw, zodat het slanker en eleganter oogt. Van binnen wordt het gebouw vrijwel geheel nieuw, inclusief de fundering, volledige onderkeldering en met betonnen vloeren. Het gebouw voldoet straks aan de moderne eisen van comfort en energiezuinigheid.

§

'De stijl van Rutgers kenmerkte zich door subtiele details zoals beeldhouwwerk, bijzonder metselwerk, mozaïek tegels in bladgoud en natuursteen, die worden hersteld en het aangezicht weer detail zullen geven. Het hernieuwde gebouw zal met zijn statige allure deze mooie plek verrijken.'

Kees Kemp

makelaar Broersma Wonen

§

interesse

Aan de hand van beelden, plattegronden en materialen laten we graag zien hoe het wonen in Kings/Lane zal zijn na de transformatie. De prijs van een appartement in Kings/Lane is vanaf circa 4.500.000 EUR, op basis van geheel afgebouwd.

Heeft u interesse en wilt u alvast een keer komen kijken? Vul het contactformulier in of bel 020 305 9788.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen omtrent Kings/Lane? Laat dan hier uw gegevens achter.

Bedankt,
Uw bericht is verstuurd
Gelieve alle met * gemarkeerde velden in te vullen