Architectuur

Koningslaan 35 is vlak voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd. Oorspronkelijk waren dit drie geschakelde herenhuizen, als een eenheid gebouwd in 1913. De bouwstijl is het zogenaamde traditionalisme, waarbij de architecten Gerrit Jan Rutgers en Jacques Roosing jr. teruggrepen op oudere bouwstijlen, als tegenhanger van het modernisme van de Nieuwe Zakelijkheid. 

'Het belangrijkste uitgangspunt van dit ontwerp was het ensemble van drie herenhuizen in aanzicht te herstellen, te ontdoen van zijn gesloten karakter en weer aan te laten sluiten op zijn directe omgeving middels het herstellen van de oorspronkelijke entrees.'

Bart Kwant

Rappange & Partners Architecten

Voor de transformatie ontwierpen de architecten van het Amsterdamse bureau Rappange een nieuwe dakvorm. Het nieuwe dak herstelt de verhoudingen van het gebouw, zodat het slanker en eleganter oogt. Van binnen wordt het gebouw vrijwel geheel nieuw, inclusief de fundering, volledige onderkeldering en met betonnen vloeren. Het gebouw voldoet straks aan de moderne eisen van comfort en energiezuinigheid.

Dit is terug te zien in het gebruik van HR++ glas, van binnenuit geïsoleerde extra dikke wanden en het geïsoleerde dak. Bovendien beschikt elke woning over een eigen warmtepomp, die is aangesloten op een gezamenlijke bron in de bodem. Er is veel aandacht besteed aan een comfortabel binnenklimaat in de woningen. In de winter is het aangenaam warm in huis met vloerverwarming en voor de sfeer een gashaard. En in de zomer blijft het koel dankzij een uitgekiend koelsysteem met vloerkoeling aangevuld met fan coil units.

§

'De stijl van Rutgers kenmerkte zich door subtiele details zoals beeldhouwwerk, bijzonder metselwerk, mozaïek tegels in bladgoud en natuursteen, die worden hersteld en het aangezicht weer detail zullen geven. Het hernieuwde gebouw zal met zijn statige allure deze mooie plek verrijken.'

Kees Kemp

makelaar Broersma Wonen

§

interesse

Heeft u interesse in een van de appartementen? We laten graag zien hoe het wonen in Kings/Lane zal zijn na de transformatie. Framework maakte voor iedere woning een voorbeeldplattegrond en een compleet uitgewerkt plan voor afbouw. Bij Kings/Lane is het ook mogelijk om zelf een ontwerp voor de indeling en de afbouw te laten maken. We noemen dat ‘design your own’. U koopt de woning dan op basis van ruwbouw.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Vul het contactformulier in of bel 020 305 9788.

CONTACT

Vul hier uw gegevens in.

Bedankt,
Uw bericht is verstuurd
Gelieve alle met * gemarkeerde velden in te vullen