Historie

Willemsparkbuurt en Vondelpark

Een van de opvallende elementen in het plan is de centrale zichtas die via het Emmaplein langs Kings/Lane doorloopt naar de Willemsbrug, een van de monumentale entrees naar het Vondelpark.

Vanaf 1902 werd de villawijk tussen Vondelpark en Koninginneweg aangelegd. Overbevolking, dichte bebouwing en stinkende grachten maakten de binnenstad minder populair. Het was niet meteen een groot succes. Welgestelden verkozen aanvankelijk de grachtengordel of het Gooi met haar aantrekkelijke trein- en tramverbindingen boven de toen nog kale nieuwbouwbuurt. In de loop van de tijd ontwikkelde zich een deftige woonwijk met statige herenhuizen, brede lanen en een eigen park. Inmiddels een van de meest gewilde woonlocaties in Amsterdam.

Vanaf 1902 werd de villawijk tussen Vondelpark en Koninginneweg aangelegd. Overbevolking, dichte bebouwing en stinkende grachten maakten de binnenstad minder populair.

interesse

Heeft u interesse in een van de appartementen? We laten graag zien hoe het wonen in Kings/Lane zal zijn na de transformatie. Framework maakte voor iedere woning een voorbeeldplattegrond en een compleet uitgewerkt plan voor afbouw. Bij Kings/Lane is het ook mogelijk om zelf een ontwerp voor de indeling en de afbouw te laten maken. We noemen dat ‘design your own’. U koopt de woning dan op basis van ruwbouw.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Vul het contactformulier in of bel 020 305 9788.

CONTACT

Vul hier uw gegevens in.

Bedankt,
Uw bericht is verstuurd
Gelieve alle met * gemarkeerde velden in te vullen