Historie

Willemsparkbuurt en Vondelpark

Een van de opvallende elementen in het plan is de centrale zichtas die via het Emmaplein langs Kings/Lane doorloopt naar de Willemsbrug, een van de monumentale entrees naar het Vondelpark.

Vanaf 1902 werd de villawijk tussen Vondelpark en Koninginneweg aangelegd. Overbevolking, dichte bebouwing en stinkende grachten maakten de binnenstad minder populair. Het was niet meteen een groot succes. Welgestelden verkozen aanvankelijk de grachtengordel of het Gooi met haar aantrekkelijke trein- en tramverbindingen boven de toen nog kale nieuwbouwbuurt. In de loop van de tijd ontwikkelde zich een deftige woonwijk met statige herenhuizen, brede lanen en een eigen park. Inmiddels een van de meest gewilde woonlocaties in Amsterdam.

Vanaf 1902 werd de villawijk tussen Vondelpark en Koninginneweg aangelegd. Overbevolking, dichte bebouwing en stinkende grachten maakten de binnenstad minder populair.

interesse

Aan de hand van beelden, plattegronden en materialen ervaart u hoe het wonen in Kings/Lane zal zijn na de transformatie. Heeft u nog vragen of wilt u alvast een keer komen kijken? Stuur dan een e-mail naar kingslane@broersma.nl of bel 020-3059788.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen omtrent Kings/Lane? Laat dan hier uw gegevens achter.

Bedankt,
Uw bericht is verstuurd
Gelieve alle met * gemarkeerde velden in te vullen